Permsal Concepts

FLOAT-BADEN-&-CONCEPTS

Rendement (ROI) berekening float cabine

Calculator voor het rendement op de investering van een float

Ben je geïnteresseerd om één of meerdere Float Cabines toe te voegen aan je huidige onderneming of nieuwe floatcentrum? Dan zul jij beschikken over de meest geavanceerde en schoonste Premium float ter wereld. De gemiddelde investering per float cabine ligt tussen de €40k en €50k om deze waardevolle aanvulling te realiseren. Als je investeert in een float, wil je uiteraard weten in welke tijd je deze investering kunt terugverdienen en welke omzet je kunt behalen. Dit is te berekenen met onze customized ROI-calculator, wat de eerste stap vormt in de voorbereiding voor jouw float.

Floating: een verrijking voor het welzijn van jouw klanten

Je begeeft je in een positieve omgeving met floating. Het is een verrijking voor het welzijn van jouw klanten. Met floating til je niet alleen je bedrijf naar een hoger niveau, maar draag je ook bij aan een verbeterde gezondheid voor iedereen. Floating biedt een ultieme wellness-ervaring, met een bewezen positief effect op het welzijn van je klanten. Deze positieve impact op je klanten leidt tot terugkerende bezoeken en tevredenheid. Het bevordert loyaliteit en een duurzame klantrelatie, en draagt bij aan het opbouwen van een blijvend klantenbestand, wat op de lange termijn de winstgevendheid van je bedrijf versterkt. Klanten, personeel en jezelf als ondernemer bevinden zich in een positieve werkomgeving. Bovendien stimuleert het mond-tot-mondreclame, versterkt het de reputatie van je bedrijf en sluit het perfect aan bij de groeiende marktvraag naar welzijnsgerichte diensten.

Hoeveel mag ik vragen voor een floatsessie?

Floatsessies zijn buitengewoon populair in Nederland en kunnen worden geprijsd tussen €45 en €75 per uur. Het toepassen van een hogere startprijs geeft je de ruimte voor kortingen, lidmaatschappen en groepsboekingen. Bovendien valt floaten onder zwembaden met een BTW-tarief van 9%. Met behulp van onze Floating Software kun je de duur van de sessies variëren, waardoor je flexibiliteit hebt in je prijsbeleid en aanbod. Deze sessies kunnen variëren van 30 minuten tot ruim 90 minuten, afgestemd op de behoeften van je klanten.

Het openen van een floatcentrum

Bij elke (nieuwe) onderneming is het essentieel om de opstartkosten te doorgronden, zodat je kunt inschatten welke opbrengsten je kunt verwachten voor je investering (ROI). Eerst brengen we belangrijke aspecten in kaart die je moet overwegen bij het opzetten en bouwen van een floatcentrum. Daarnaast geven we een ruwe schatting van de uitgaven en de mogelijke winst in het eerste jaar. Het goede nieuws? Zodra je floatcentrum draait, zijn de onderhoudskosten en personeelskosten laag en is de winstgevendheid hoog. Met een constante stroom klanten en weinig inspanning van personeelsleden zie je waarschijnlijk een gezonde ROI binnen het eerste jaar.


Wat maakt de Premium Floats van Permsal Concepts uniek? Onze floats onderscheiden zich door het geavanceerde backwash-systeem, waarbij het water wordt gefilterd en gereinigd tussen sessies in, waardoor we de schoonste floatcabines ter wereld kunnen aanbieden. Daarnaast zijn onze floatcabines de meest energiezuinige op de markt, wat resulteert in aanzienlijk lagere energie- en onderhoudskosten.

Maandelijkse kosten voor onderhoud, magnesiumzout, filters en energie bedragen per float ongeveer €292. Deze vaste kosten zijn opmerkelijk laag te noemen. Bovendien kan één persoon 3 tot 4 floats tegelijk bedienen.


Nieuwsgierig naar de potentiële omzet?
De ROI calculator maakt een ruwe inschatting van de mogelijke omzet voor diverse casussen bij verschillende omvangen van floatcentra. Uiteraard is je omzet ook afhankelijk van de rest van de kosten zoals huisvesting, reclame en marketing. Deze aspecten variëren per onderneming en dien je zelf in te vullen in je bedrijfsplan. We nemen deze niet mee in de berekening. Ook speelt de keuze voor een hoger segment een rol in deze inschatting.

Één float toevoegen aan je bestaande praktijk

Case: Je hebt al een bestaande praktijk met een vrije ruimte van 15 tot 20m2 waarin één floatcabine is geplaatst. Als professional gebruik je deze floatcabine als extra verdienmodel, zonder dat het veel extra inspanning vergt. De praktijk is 6 dagen per week geopend, 9 uur per dag, met een bezettingsgraad van ongeveer 60%. De prijs voor een floatsessie bedraagt €70 per uur.

Potentiële energie- en onderhoudskosten zijn inbegrepen in deze berekening, terwijl variabele kosten zoals huur en marketing niet zijn opgenomen.

Verwachte omzet voor de eerste twee jaar Waarde
Potentieel inkomen 77.112 euro
Potentiële kosten 3.500 euro
Potentiële winst 73.612 euro

Het starten van een medium floatcentrum

Case: Je hebt 3 float cabines aangeschaft. Deze cabines worden geleaset over een periode van 5 jaar, waarna je ze in eigendom krijgt. De floatruimtes dienen vanaf de grond te worden opgebouwd. Het centrum wordt bemand door de eigenaar en een parttime receptionist. Het centrum is 6 dagen per week geopend, 10 uur per dag, met een bezettingsgraad van ongeveer 60%. De kosten voor een floatsessie bedragen €60 per uur.


Potentiële energie- en onderhoudskosten zijn inbegrepen in deze berekening, terwijl variabele kosten zoals huur en marketing niet zijn opgenomen.

Verwachte omzet voor de eerste twee jaar Waarde
Potentieel inkomen 220.320 euro
Potentiële kosten 10.500 euro
Potentiële winst 209.820 euro

Het starten van een groot floatcentrum

Case: Er zijn 6 floats aangeschaft, volledig in eigendom. Je centrum bevindt zich op een A-locatie (hoger segment). De floatruimtes moeten vanaf de grond worden opgebouwd en het centrum wordt bemand door de eigenaar en twee fulltime medewerkers en een parttime receptionist. Het centrum is 7 dagen per week geopend, 13 uur per dag, met een bezettingsgraad van ongeveer 70%. De kosten voor een floatsessie bedragen €50 per uur.

Potentiële energie- en onderhoudskosten zijn inbegrepen in deze berekening, terwijl variabele kosten zoals huur en marketing niet zijn opgenomen.

Verwachte omzet voor de eerste twee jaar Waarde
Potentieel inkomen 649.740 euro
Potentiële kosten 21.000 euro
Potentiële winst 628.740 euro

Floattherapie toevoegen aan een sportschool of spa

Veel spa’s en sportscholen zijn van mening dat het toevoegen van een float bad aan hun dienstenaanbod een populaire en winstgevende uitbreiding van het bedrijf blijkt te zijn. Vergeleken met het openen van een geheel nieuw floatcentrum zullen de investeringskosten kleiner zijn en zou het rendement op die investering sneller moeten zijn. Als reeds bestaand bedrijf beschikt u wellicht al over een groot deel van de infrastructuur, ruimte en klantenbasis die nodig zijn om de overgang naar het aanbieden van pods voor floattherapie zo naadloos mogelijk te laten verlopen. Floattherapie is ook een uitzonderlijke aanvulling op andere vormen van welzijnsbehandeling, zoals massage, yoga en sportlessen.

floaten premium floating bad kopen permsal concepts breda

Voorbereiding & planning

Er is genoeg om over na te denken wanneer je je nieuwe onderneming met floatcabines start, maar een goede planning helpt enorm. Hier zijn een paar zaken waar je rekening mee wilt houden bij het berekenen van de benodigde investering. Bekijk onze handige gids voor het voorbereiden van je eigen float cabines.

Permsal Concepts’s expertise en ondersteuning

Dankzij onze uitgebreide ervaring in het leveren en implementeren van floatcabines voor onze klanten, beschikken we over aanzienlijke expertise en kennis over hoe je het beste een bedrijf opzet en runt met deze floatcabines. We delen deze waardevolle kennis graag met onze klanten.

Wij bieden advies over alle aspecten: van het ontwerp en de plattegrondindelingen tot een volledige inrichting en laatste details, wij kunnen je helpen met al je vragen over de bouw van je eigen floatcentrum.

 

Onze ondersteunende website is 24/7 beschikbaar voor al onze klanten. Daarnaast hebben we een ondersteunende helpdesk voor complexere vragen, zodat je gemakkelijk geholpen kunt worden.

 

Jackpot Auto

Jackpot Auto Of je nu op een tablet, wachten op een vrije gokautomaat of het omgaan met andere spelers. Mobiele casinospellen zijn niet te verschillend

Lees verder

Denkt u erover om voor float te kiezen?

Onze floats worden over de hele wereld gebruikt door floatcentra, hotels, sportscholen en spa’s. Neem contact met ons op om erachter te komen hoe u lid kunt worden van de Permsal familie.

floaten premium floating bad kopen permsal concepts breda