Permsal Concepts

FLOAT-BADEN-&-CONCEPTS
slide-1
PERMSAL C O N C E P T S
over floating en onze oplossingen
slide-1
PERMSAL C O N C E P T S
over floating en onze oplossingen
slide-1
PERMSAL C O N C E P T S
over floating en onze oplossingen
slide-1
PERMSAL C O N C E P T S
over floating en onze oplossingen

FLOATING > OVER FLOATING EN ONZE OPLOSSINGEN

Wat is floating?

Floaten is gewichtloos drijven in magnesiumwater (zout). Je ervaart totale ontspanning door het zwevende gevoel in combinatie met magnesium. Het mineraal magnesium zorgt dat het opgebouwde zuur in je lichaam vermindert, waardoor je spieren ontspannen en je zenuwstelsel kalmeert.


Het water in de float heeft een temperatuur van 36 graden, gelijk aan je lichaamstemperatuur. Hierdoor weet je lichaam niet meer welke delen in contact staan met het water, waardoor je het aangename gevoel van drijven beleeft.

Ca versus Mg video

Wat is op cellulair niveau het gevolg van een magnesiumtekort?
Bekijk hier deze korte video waarin de calcium-magnesiumverhouding duidelijk wordt uitgelegd.

PERMSAL C O N C E P T S

De positieve effecten van floaten

Tijdens het floaten ervaar je weinig tot geen prikkels. Het tijdelijk ontbreken van de zwaartekracht ontlast je spieren en gewrichten, waardoor ze volledig ontspannen. Ook de gewichtloosheid laat je spierspanning dalen. Omdat je float in een omgeving waar de temperatuur gelijk is aan je lichaamstemperatuur, blijf je in die constante toestand van diepe ontspanning.

Deze algehele ontspanning zorgt ervoor dat je hersenen je lichaam niet meer ervaren. Ze zijn ‘even vrij’ van de taak om de informatie van je zintuigen te verwerken. Het is de optimale toestand voor je hersenen om het evenwicht (homeostase) in lichaam en geest te herstellen.

Door de directe opname van magnesium via je huid vindt herstel plaats in je lichaam en door het loslaten van de opgebouwde spierspanning komen afvalstoffen vrij. Ook worden stresshormonen vermindert en maak je ‘geluksstofjes’ aan.

Hierdoor kan floaten bijdragen aan het verminderen van klachten voortkomend uit ziektes en blessures en angst verlichten. Floaten in magnesium behoort tot de meest gezondheidsbevorderende toepassingen.

 

Floaten is medisch verantwoord. Download hier de PDF van het onderzoek uitgevoerd door  Dr Leo M.G. Geeraedts sr.

PERMSAL C O N C E P T S

Voor
wie en waarom?

Iedereen! Drukke (gestresste) zakenmensen, studenten, vermoeide werknemers, (top-) sporters. Mensen die last hebben van heup- en ruggengraataandoeningen, pijnlijke gewrichten, puistjes, astma of allergie symptomen. En natuurlijk voor mensen die gewoon willen ontspannen.
Door de directe opname via de huid, draagt floaten in magnesiumwater bij aan het oplossen van een magnesiumtekort. Een tekort dat voortkomt uit diverse oorzaken zoals het lage magnesium gehalte in groenten door de huidige landbouwmethoden, stress waardoor ons lichaam om extra magnesium vraagt en de disbalans tussen calcium en magnesium in ons lichaam door de grote zuivelconsumptie in Nederland.

PERMSAL C O N C E P T S

Bekende floaters

Veel beroemdheden en professionele sportbeoefenaars profiteren van de positieve effecten van het floaten in magnesium. Diverse teams waaronder de Buffalo Bills uit de Amerikaanse National Football League, evenals tennisser Novak Djokovic, hardloper Carl Lewis, basketballer Shaquille O’Neal en voetballer Wayne Rooney. Ook enkele Amerikaanse luchtmacht- en NAVO-vliegbasissen gebruiken de float.

De voordelen van floating

Fysieke en mentaal biedt floating vele voordelen. Deze video neemt je mee in de beleving. De voordelen van floating

PERMSAL C O N C E P T S

Neurofysioloog
John C. Lilly

De Amerikaanse neurofysioloog John C. Lilly onderzocht de effecten van floaten in magnesiumwater in een afgesloten ruimte. Hiervoor bouwde hij in 1954 de eerste float pod om zijn theorie – het menselijk brein gaat in een zogenaamde theta-toestand; de toestand direct voorafgaand aan de slaap bij het ontbreken van prikkels – te bewijzen. Het experiment bevestigde zijn theorie. Zijn proefpersonen gaven aan dat ze volledig ontspannen waren, hun angsten en spanningen afnamen, en zich lichamelijk beter voelden.

Het onderzoek van Lilly naar de effecten van floaten in magnesiumwater werd voorgezet door universiteiten, gezondheidscentra en ziekenhuizen. In 2016 leverde dokter Richard Danel, verbonden aan Groningse Magnesium Health Institute, het wetenschappelijk bewijs dat magnesium via de huid wordt opgenomen.

PERMSAL C O N C E P T S

Hoe werkt een floatsessie?

Zachte muziek vult de ruimte. Langzaam stroomt de float vol, terwijl de gast zich ontkleedt en doucht. Na zes tot acht minuten is de float gevuld met magnesiumwater tot een niveau van zo’n 30 tot 40 centimeter. Een floatsessie heeft een duur van 30, 60, 90, 120 of 180 minuten. Voordat het floaten begint, kiest de gast voor een sessie met totale duisternis of een sessie waarbij het licht en geluid zacht op de achtergrond blijven.

Een basissessie van een uur begint met 5 minuten ontspanning door licht- en geluidseffecten. Hierna volgt de totale duisternis en stilte of een zachte continuering van licht en geluid. De laatste 5 minuten nemen de licht- en geluidseffecten langzaam toe om te ontwaken. Na 60 minuten loopt de float automatisch leeg in 6 tot 8 minuten. Voldoende tijd voor de gast om zich af te douchen en aan te kleden.

EXO Float Cabine

Het ovale design geeft de float een organisch en futuristische uitstraling. De grote deksel kan in elke gewenste stand staan. Door de voorgevormde leuningen en gepatenteerde antislip oppervlakken laten de gebruiker gemakkelijk instappen.

Tijdens de sessie kan men profiteren van de positieve effecten op de algehele gezondheid en welzijn.

Floatspa Pod

Het ontwerp van de FloatSpa pod voldoet aan de allerhoogste eisen op het gebied van hygiëne en design. De pod is gemaakt van antibacterieel sanitair acryl en uitgerust met een geautomatiseerd backwash systeem, dat zorgt dat het bad na elke sessie leegloopt.

 

Zo kan zowel het magnesiumwater (zout) als de float zelf volledig gedesinfecteerd en gereinigd worden.

Floatspa Bath

Het Floatspa bad heeft dezelfde kenmerken als de float pod. Ook hier garanderen het antibacterieel sanitair acryl en het geautomatiseerde reinigingssysteem een uitstekende kwaliteit. Dit zorgt dat het bad na elke sessie leegloopt.

 

Zo kan zowel het magnesiumwater (zout) als de float zelf volledig gedesinfecteerd en gereinigd worden.

Floating: sport, therapie, health en wellness

Floaten in magnesiumwater is win-win; gezondheidsbevorderend, omzetverhogend
en waarde toevoegend aan je (bestaande) dienstverlening.

Begin je eigen
floatcentrum

Voor ondernemers die gaan voor de top. Met onze Premium Quality floats bereik je het beste resultaat voor je onderneming én je klanten.

Zorg

Fysio- en massagetherapeuten, psychologen en andere zorgverleners creëren extra (passief) inkomen met een float. De cliënt profiteert van de gezondheidsvoordelen van floaten in magnesiumwater.

Hotels en
wellnessbranche

Exclusieve, extra service voor je gasten. Premium Quality floating verhoogt je omzet en vraagt slechts 20 m2

Topsport

Topsporters verbruiken meer magnesium. Floaten in magnesiumwater vult het verbruik direct aan, voorkomt spierkramp en verkort de periode van herstel.

Bedrijven

Een drukke dag vol vergaderingen en een medewerker die om aandacht vraagt. Met een uur floaten in magnesiumwater glijdt de stress van je af en laadt je batterij zich weer op.

Particulieren

Floaten in magnesiumwater draagt bij aan een gezonde leefstijl. Haal de gezondheidsvoordelen in huis. Wij verzorgen de complete installatie, ook bij je thuis.