Permsal Concepts

FLOAT-BADEN-&-CONCEPTS
slide-1
PERMSAL C O N C E P T S
over floating
slide-1
PERMSAL C O N C E P T S
over floating
slide-1
PERMSAL C O N C E P T S
over floating
slide-1
PERMSAL C O N C E P T S
over floating

FLOATING > OVER FLOATING

Wat is floating?

Floaten is gewichtloos drijven in magnesiumwater (zout). Je ervaart totale ontspanning door het zwevende gevoel in combinatie met magnesium. Het mineraal magnesium zorgt dat het opgebouwde zuur in je lichaam vermindert, waardoor je spieren ontspannen en je zenuwstelsel kalmeert.


Het water in de float heeft een temperatuur van 36 graden, gelijk aan je lichaamstemperatuur. Hierdoor weet je lichaam niet meer welke delen in contact staan met het water, waardoor je het aangename gevoel van drijven beleeft.

Ca versus Mg video

Wat is op cellulair niveau het gevolg van een magnesiumtekort?
Bekijk hier deze korte video waarin de calcium-magnesiumverhouding duidelijk wordt uitgelegd.

PERMSAL C O N C E P T S

De positieve effecten van floaten

Tijdens het floaten ervaar je weinig tot geen prikkels. Het tijdelijk ontbreken van de zwaartekracht ontlast je spieren en gewrichten, waardoor ze volledig ontspannen. Ook de gewichtloosheid laat je spierspanning dalen. Omdat je float in een omgeving waar de temperatuur gelijk is aan je lichaamstemperatuur, blijf je in die constante toestand van diepe ontspanning.

Deze algehele ontspanning zorgt ervoor dat je hersenen je lichaam niet meer ervaren. Ze zijn ‘even vrij’ van de taak om de informatie van je zintuigen te verwerken. Het is de optimale toestand voor je hersenen om het evenwicht (homeostase) in lichaam en geest te herstellen.

Door de directe opname van magnesium via je huid vindt herstel plaats in je lichaam en door het loslaten van de opgebouwde spierspanning komen afvalstoffen vrij. Ook worden stresshormonen vermindert en maak je ‘geluksstofjes’ aan.

Hierdoor kan floaten bijdragen aan het verminderen van klachten voortkomend uit ziektes en blessures en angst verlichten. Floaten in magnesium behoort tot de meest gezondheidsbevorderende toepassingen.

 

Floaten is medisch verantwoord. Download hier de PDF van het onderzoek uitgevoerd door  Dr Leo M.G. Geeraedts sr.

PERMSAL C O N C E P T S

Voor
wie en waarom?

Iedereen! Drukke (gestresste) zakenmensen, studenten, vermoeide werknemers, (top-) sporters. Mensen die last hebben van heup- en ruggengraataandoeningen, pijnlijke gewrichten, puistjes, astma of allergie symptomen. En natuurlijk voor mensen die gewoon willen ontspannen.
Door de directe opname via de huid, draagt floaten in magnesiumwater bij aan het oplossen van een magnesiumtekort. Een tekort dat voortkomt uit diverse oorzaken zoals het lage magnesium gehalte in groenten door de huidige landbouwmethoden, stress waardoor ons lichaam om extra magnesium vraagt en de disbalans tussen calcium en magnesium in ons lichaam door de grote zuivelconsumptie in Nederland.

PERMSAL C O N C E P T S

Bekende floaters

Veel beroemdheden en professionele sportbeoefenaars profiteren van de positieve effecten van het floaten in magnesium. Diverse teams waaronder de Buffalo Bills uit de Amerikaanse National Football League, evenals tennisser Novak Djokovic, hardloper Carl Lewis, basketballer Shaquille O’Neal en voetballer Wayne Rooney. Ook enkele Amerikaanse luchtmacht- en NAVO-vliegbasissen gebruiken de float.

De voordelen van floating

Fysieke en mentaal biedt floating vele voordelen. Deze video neemt je mee in de beleving. De voordelen van floating

PERMSAL C O N C E P T S

Neurofysioloog
John C. Lilly

De Amerikaanse neurofysioloog John C. Lilly onderzocht de effecten van floaten in magnesiumwater in een afgesloten ruimte. Hiervoor bouwde hij in 1954 de eerste float pod om zijn theorie – het menselijk brein gaat in een zogenaamde theta-toestand; de toestand direct voorafgaand aan de slaap bij het ontbreken van prikkels – te bewijzen. Het experiment bevestigde zijn theorie. Zijn proefpersonen gaven aan dat ze volledig ontspannen waren, hun angsten en spanningen afnamen, en zich lichamelijk beter voelden.

Het onderzoek van Lilly naar de effecten van floaten in magnesiumwater werd voorgezet door universiteiten, gezondheidscentra en ziekenhuizen. In 2016 leverde dokter Richard Danel, verbonden aan Groningse Magnesium Health Institute, het wetenschappelijk bewijs dat magnesium via de huid wordt opgenomen.

PERMSAL C O N C E P T S

Hoe werkt een floatsessie?

Zachte muziek vult de ruimte. Langzaam stroomt de float vol, terwijl de gast zich ontkleedt en doucht. Na zes tot acht minuten is de float gevuld met magnesiumwater tot een niveau van zo’n 30 tot 40 centimeter. Een floatsessie heeft een duur van 30, 60, 90, 120 of 180 minuten. Voordat het floaten begint, kiest de gast voor een sessie met totale duisternis of een sessie waarbij het licht en geluid zacht op de achtergrond blijven.

Een basissessie van een uur begint met 5 minuten ontspanning door licht- en geluidseffecten. Hierna volgt de totale duisternis en stilte of een zachte continuering van licht en geluid. De laatste 5 minuten nemen de licht- en geluidseffecten langzaam toe om te ontwaken. Na 60 minuten loopt de float automatisch leeg in 6 tot 8 minuten. Voldoende tijd voor de gast om zich af te douchen en aan te kleden.

PERMSAL CONCEPTS biedt een Premium floating solution

01

Premium Quality

Als importeur van Float Spa leveren we floats met een uniek zelfreinigend waterreservoir. Het warme water verdampt niet in het externe, afgesloten reservoir. In de float zorgen warmtekabels voor een constante watertemperatuur van 36 graden Celsius. Een besparing van negentig procent energie in vergelijking met andere systemen.
02

Hygiëne

Door het antibacterieel sanitair acryl waarvan onze floats gemaakt zijn en het geautomatiseerde back-wash reinigingssysteem voldoen we aan de allerhoogste (toekomstige) hygiëne eisen. De float is alleen tijdens gebruik met water gevuld. Zo start elke sessie met zuiver water, vrij van drijvende haren en olieresten van de huid.
03

Design

Met drie verschillende uitvoeringen is er altijd een float die past bij je onderneming en je doelgroep. Bovendien kan de float in diverse RAL-kleuren en designs geleverd worden. Naast de antibacteriële werking, heeft het sanitair acryl van de pod ook een glanzende uitstraling.
04

Gemak

Met één druk op de knop zet een medewerker de gekozen floatsessie in werking. Het gemak van het geautomatiseerde bedieningspaneel dat via een computerprogramma op afstand te bedienen en te volgen is.
05

Ruimte

De benodigde ruimte is ongeveer 20 m² per float, om de float, de technische ruimte en een douche te plaatsen. Hoe je de ruimte het beste inricht en met welke (eenvoudige) middelen je de waarde en beleving verhoogt, bespreken we samen met jou en onze binnenhuisarchitect.
06

Proof of concept

Permsal Concepts beschikt over kerncijfers die leiden tot een interessant verdienmodel. Door te werken met bepaalde verwachtingen volgt het model de werkelijke resultaten op de voet.
07

Service & support

De float wordt altijd geïnstalleerd door onze eigen installateur. Bij het onderhoud kies je voor gemak door het uit te besteden aan onze onderhoudsspecialist, of je doet het, na een korte instructie, zelf.
08

Marketing

Naast foto- en filmmateriaal delen we onze jarenlange ervaring met de inzet van diverse marketingmiddelen om de beleving en de gezondheidsbevorderende werking van floaten in magnesiumwater te promoten.