Permsal Concepts

FLOAT-BADEN-&-CONCEPTS

PERMSAL NIEUWS

Premium Floating: de nieuwste ontwikkeling binnen de wellness & health branche

Exo

Float Tank-filtratie begrijpen: Exo versus traditionele methoden Floating-therapie, of sensorische deprivatietherapie, is in populariteit gestegen en belooft talloze welzijnsvoordelen. De kern van het garanderen van een aangename en hygiënische vlotterervaring is het filtratieproces van de tank. Laten we ons verdiepen in de fijne kneepjes van vlottertankfiltratie en zien hoe de methode van Exo de traditionele technieken overtreft.

Één van de belangrijkste voordelen van floaten is de diepe ontspanning die het biedt. In onze steeds drukker wordende wereld wordt ontspanning steeds belangrijker en floaten biedt een unieke en effectieve manier om te ontspannen en te ontsnappen aan de dagelijkse stress. Het kan ook een waardevolle toevoeging zijn voor mensen die op zoek zijn naar manieren om hun mentale en fysieke gezondheid te verbeteren.

Wat floaten zo bijzonder maakt, is het unieke gevoel van gewichtloosheid en totale ontspanning dat het biedt. In de float tank wordt een geconcentreerde oplossing van Epsomzouten en water gebruikt, waardoor de drijfkracht vergroot wordt en men als het ware op het wateroppervlak blijft drijven. Dit zorgt voor een gevoel van totale gewichtloosheid, waardoor de spieren en gewrichten volledig kunnen ontspannen. Het warme water en de rustige omgeving dragen bij aan een diep gevoel van ontspanning en sereniteit.

Daarnaast biedt floaten een unieke vorm van sensorische deprivatie, waarbij externe prikkels zoals geluiden, licht en zwaartekracht tot een minimum worden beperkt. Dit stelt het zenuwstelsel in staat om te ontspannen en te regenereren, terwijl de geest tot rust komt. Het gebrek aan externe prikkels zorgt voor een diepere meditatieve staat en kan helpen bij het verminderen van stress, angst en slaapproblemen. Floaten heeft ook bewezen voordelen voor fysiek herstel en het verminderen van pijn. Het verminderen van de druk op spieren en gewrichten helpt bij het verlichten van spanning en bevordert een sneller herstel na blessures of intense fysieke activiteit. Bovendien stimuleert het hoge zoutgehalte in het water de bloedsomloop en draagt het bij aan het ontgiften van het lichaam.

De consumentenbehoefte naar een holistische wellnessbeleving stijgt

Vanwege de unieke voordelen die floaten biedt, wordt het steeds meer gezien als een essentieel onderdeel van een holistische wellnessbeleving. Het biedt een ontsnapping aan de dagelijkse drukte, een moment van totale rust en herstel, en een kans om de geest te kalmeren en te verjongen. In een tijdperk waarin mensen steeds meer op zoek zijn naar diepere vormen van ontspanning en welzijn, voldoet floaten aan de groeiende vraag naar een unieke en transformerende wellnesservaring. Daarom is het interessant voor elke wellness ondernemer om in de toekomst floaten te combineren met andere (bestaande) wellness-activiteiten. Zo kunnen er bijvoorbeeld wellness-retraites ontstaan waarin floaten worden gecombineerd met yoga, meditatie of andere heilzame activiteiten. 


Naarmate de populariteit van floaten toeneemt
, zullen er waarschijnlijk ook meer faciliteiten worden gebouwd en zal het aanbod van float tanks/pods toenemen. Daarnaast kan de technologie rond floaten ook verbeteren, bijvoorbeeld door middel van het gebruik van virtual reality of andere innovaties die de ervaring nog beter maken.

Kortom, de opkomst van floaten heeft de potentie om de wellnessbranche te veranderen en nieuwe kansen te creëren voor ondernemers en consumenten. Het biedt een unieke ervaring die zowel ontspannend als helend kan zijn en kan helpen om de geest en het lichaam in balans te brengen.


Wil jij Premium Floating onderdeel maken van jouw wellness & health concept?
Neem gerust contact op voor een oriënterend gesprek.

Play Video